latinica  ћирилица
03/07/2020 |  07:27 ⇒ 12:08 | Аутор: РТС

Влада Србије усваја нове мјере, одређене нове болнице за прихват заражених

Влада Србија данас би требало да изгласа нове мјере - затварање ноћних клубова и кафића у Београду од 23.00 до 6.00, казне за неношење маске у превозу и максималан број од 100 људи у затвореном простору.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

На сједници Владе данас би требло да буду усвојене мјере које је предсједник Србије Александар Вучић синоћ најавио.

Вучић је рекао да је 82,5 одсто заражених вирусом корона из Београда и најавио да ће ноћни клубови и кафићи бити затворени од 23.00 до 6.00, а од понедјељка ће се наплаћивати казне за неношење маске у превозу. 

Иако је он првобитно најавио да ће бити затворени сви студентски домови, послије разговора са представницима студената одлучено је да студенти остану у домовима уз поштовање епидемиолошких мјера. 

Вучић је рекао и да је Београд највеће жариште и да ће, ако нове мјере не буду дале резултате, доћи до затварања главног града Србије.

Према посљедњим подацима, број активних случајева вируса корона у Србији је 1.966. Битку са ковидом-19 изгубило је 287 пацијената.

Број заражених расте из дана у дан, а директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић каже да је клинички ситуација веома озбиљна.

Уз Нови Пазар, Тутин, Врање и Крагујевац, ванредну ситуацију због погоршања епидемиолошке ситуације прогласила је и општина Ивањица

Све више болница поново улази у ковид систем, а међу њима од викенда и Институт за ортопедске болести Бањица, а потпуно се систему прикључују и болнице "Звездара" и "Земун".