latinica  ћирилица
03/07/2020 |  12:40 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Пронађене двије дјевојчице нестале у Источној Илиџи

Двије дјевојчице из Источен Илиџе, чији је нестанак полицији пријављен јуче у 18.30 часова, пронађене су у сарајевској општини Нови Град.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

- Одмах након пријаве ангажован је већи број полицијских службеника ПУ Источно Сарајево - ПС Источна Илиџа, ПС И.Н.Сарајево, ПС за БС Источно Сарајево, Сектора криминалистичке полиције и припадника јединице Жандармерије ПУ Источно Сарајево који су, у сарадњи са Републичком управом цивилне заштите, грађанима Источног Сарајева и уз координацију са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево, извршили претрагу терена, што је резултирало проналажењем дјевојчица на подручју општине Нови Град, Кантон Сарајево - наведено је у саопштењу Полицјске управе источно Сарајево.

У саопштењу се наводи да су дјевојчице, након што је је утврђено да немају видљивих повреда и да су се у току дана самовољно удаљиле од куће, око 22.45 часова враћене родитељима.

Полицијска управа Источно Сарајево захвалила је грађанима Источног Сарајева и субјектима који су учествовали у проналаску несталих дјевојчица.