latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:32 ⇒ 14:47 | Аутор: Б92

УС опен неизвјестан - Ђоковић се обратио играчима

Посљедње информације указују на то да ће организација УС опена у планираном термину бити тешко изводљива, па се огласио и Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић (Фото: atptour.com) -
Новак Ђоковић (Фото: atptour.com)

"Марка" преноси да се први рекет свијета обратио играчима на АТП туру са позиције предсједника Савјета играча.

Истиче се да Ђоковић сматра да вирус корона диктира дешавања у свијету и усагласио се са мишљењем главном епидемиолога САД Ентонијем Фаучијем да пандемија не иде у правом смјеру.

Размаци између термина су мали због сезоне која је на измаку и због тога би тренутно тешко могло да се игра у Њујорку од 31. августа до 13. септембра, а да се потом сви играчи врате у Европу гдје би био обавезан карантин од 14 дана.

Ролан Гарос је заказан већ за 20. септембар, а током августа и септембра је у плану још неколико турнира из Мастерс серије, како на америчком континенту, тако и у Европи.

Новак се зато обрадио играчима који су већ резервисали смјештај и купили карте за САД и саопштио им да ће тражити од организатора да им врати новац, односно, подмири све трошкове уколико не буде турнира.

У Њујорку се дневно зарази око 50.000 људи и тренутно је једно од највећих жаришта вируса ковид-19.

Један од заражених био је управо Новак Ђоковић у Задру на Адрија туру, који је прије два дана тестиран негативан, као и његова супруга Јелена.