latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:36 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Симићу за пети мандат подршка 11 политичких субјеката

Начелник општине Дервента Милорад Симић добио је данас подршку за поновну кандидатуру на ову функцију од 11 политичких субјеката, са којима је потписао споразум о подршци заједничком кандидату за начелника и о расподјели власти у локалној управи, предузећима и установама од локалног интереса.
Дервента - Милорад Симић - Фото: СРНА
Дервента - Милорад СимићФото: СРНА

У борби за пети мандат подршку је добио од СНСД-а, Социјалистичке партије, Уједињене Српске, ДНС-а, НДП-а, Демоса, ХДЗ-а, Социјалдемократске партије, Хрватске странке, Српске напредне странке и Социјалистичке партије Српске.

Симић, који је предсједник Општинског одбора СНСД-а, истакао је да је задовољан што као кандидат за пети мандат већ има подршку 11 политичких субјеката.

- То је моја сатисфакција. Велико хвала представницима странака који су данас овдје. Само двије странке су у опозицији - СДС и ПДП, којима желим све добро. Желим да избори прођу фер, без замјерки - рекао је Симић.

Он је навео да је раније добио подршку своје странке за нову кандидатуру и да је данашњи споразум протокол којим се регулише понашање на изборима, али и послије изборне кампање.

- Ово је протокол како ћемо се понашати у изборима једни према другима, да не правимо турбуленције, а након избора споразум је дефинисао како се треба понашати, да правимо стабилну скупштинску већину у овом саставу и рекао бих све за Дервенту - рекао је Симић.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Дервента Славен Гојковић истиче да је похвално што је садашњи начелник и кандидат за начелника обезбиједио подршку 11 политичких субјеката.

- Сматрамо да ће Симић поново бити начелник општине након ових избора. Из године у годину имао је подршку Социјалистичке партије, имали смо коректну и добру сарадњу, што је резултирало реализацијом бројних пројеката на добробит наших грађана - рекао је Гојковић.

Потпредсједник ОО СНСД-а Игор Жунић, који је и шеф Изборног штаба СНСД-а, истакао је да Симић има широку подршку у кандидатури.

- Поносан сам на то, то значи да су он и СНСД добро радили свих ових година. Мислим да ће бити најшира подршка у Републици Српској, а подршка је 11 политичких субјеката који активно учествују на изборима - рекао је Жунић.

Он је истакао да ће и у наредне четири године Дервенту водити ова власт заједно са коалиционим партнерима.

- Имамо пуно обавеза и циљева. Ми смо сви за добро Дервенте. Вјерујем да ће и они који ће остати у опозицији на неки начин и даље сарађивати јер нам је циљ исти - бољи живот за грађане Дервенте. У томе је поента и тако треба да водимо кампању - рекао је Жунић.