latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:59 ⇒ 14:59 | Аутор: СРНА

У суботу киша у већини крајева

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно вријеме у већини крајева са кишом, пљусковима и грмљавином.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Ујутру ће бити свјежије, у јужнијим крајевима промјенљиво облачно, мјестимично са кишом или пљусковима, на сјеверу и централним крајевима претежно сунчано уз малу облачност.

Током дана углавном са кишом, пљусковима и грмљавином, а повремено ће бити и краћих сунчаних интервала. Крајем дана смањење и постепени престанак падавина, у току ноћи разведравање, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од 13 до 19, на југу до 22, а највиша дневна од 20 до 26, на југу и сјеверу до 31 степен Целзијусов, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверног смјера.

У сјеверозападним предјелима данас је преовладавало претежно облачно вријеме, а у осталим крајевима мало до умјерено облачно и сунчано. Током дана повећана је облачност. Понегдје у централним подручјима регистрована је киша и грмљавина.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 12, Мраковица 16, Иван седло и Тузла 18, Мркоњић Град, Добој и Бихаћ 20, Нови Град, Градишка, Рибник, Хан Пијесак, Јајце и Сански Мост 21, Приједор, Бањалука, Шипово, Дрвар, Градачац и Сарајево 22, Србац, Бугојно и Зеница 23, Чемерно и Калиновик 24, Соколац 25, Груде 26, Бијељина, Гацко, Зворник и Ливно 27, Невесиње, Рудо, Вишеград, Сребреница, Фоча и Широки Бријег 29 степени Целзијусових.

У Мостару је у 14.00 часова измјерен 31 степен Целзијусов, у Билећи и Неуму 32, Требињу 34 и Стоцу 36 степени Целзијусових.