latinica  ћирилица
03/07/2020 |  15:09 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Десети активан случај заразе у Брчком

Двадесеттрогодишњи мушкарац је трећи пацијент који је хоспитализован због вируса корона и десети активан случај заразе у Брчком, рекао је данас шеф Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта Акиф Пезеровић.
Душан Стокић и Акиф Пезеровић - Фото: СРНА
Душан Стокић и Акиф ПезеровићФото: СРНА

Пезеровић је навео да се још испитују њихови контакти.

- Апелујемо на грађане да се максимално придржавају мјера и наредби Кризног штаба и Пододјељења за јавно здравство - рекао је Пезеровић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је од средине марта до данас ковид-19 у Брчком потврђен код 31 лица, од којих је 16 раније излијечено, док их је петоро преминуло.

Пезеровић је напоменуо да сљедеће седмице очекују испоруку и другог ПЦР апарата, те да за сада још нису предвиђена комерцијална тестирања.

Директор брчанске Болнице Душан Стокић рекао је да је ситуација комплекснија него у марту, о чему је обавијестио и градоначелника.

Он је навео да је зграда плућног одјељења и даље у функцији за ковид-пацијенте.

- Моје мишљење је да неке мјере треба вратити, јер је код младића код којег је потврђен вирус утврђено да је у суботу био у једној дискотеци. Можемо очекивати још позитивних наредних дана - упозорио је Стокић.