latinica  ћирилица
03/07/2020 |  16:00 | Аутор: СРНА

Савић: Србина за начелника Сребренице

СДС жели Србина за начелника општине Сребреница и у том смислу ће приступити избору канидата, а у наредних седам дана општински одбори би требало да виде која је то личност око које ће се окупити, рекао је замјеник предсједника СДС-а Радо Савић.
Радо Савић - Фото: СРНА
Радо СавићФото: СРНА

Говорећи о изборима у Мостару, Савић је навео да ће српски представници имати заједничку листу, да се не би десило да са листа ХДЗ-а и СДА буду бирани Срби који неће суштински штитити интерес Срба у Мостару, саопштено је из СДС-а.

- Потребно је обезбиједити да се аутенитични представници Срба нађу у Скупштини града Мостара - рекао је Савић, који је данас у Бањалуци присуствовао састанку предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са представницима политичких партија и шефова клубова партија заступљених у Представничком дому и Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је изразио очекивање да ће СДС на локалним изборима задржати власт у општинама у којима тренутно влада, саопштено је из ове странке.

- Очекујемо да ћемо заједно са нашим коалиционим партнерима освојити власт у још десетак општина јер очекујемо подршку грађана који су револтирани тренутним стањем у коме се налази Републике Српска - истакао је Савић и додао да ће највећа борба на предстојећим изборима бити за Бањалуку.

Он је оцијенио да је "зрело вријеме за побједу опозиције у Бањалуци која ће отворити врата промјена у Републици Српској".

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је интерес Републике Српске и свих политичких партија у Српској да удруже снаге и рационално дјелују када је ријеч о локалним изборима у Сребреници и Мостару.

Цвијановићева је истакла да је важно да политичке партије са сједиштем у Српској имају јасан став о локалним изборима у Сребреници гдје је важан заједнички наступ, као и у Мостару гдје се Срби очигледно ни за шта не питају.