latinica  ћирилица
03/07/2020 |  17:12 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

"Инфосрпска": Игор Радојичић остаје градоначелник

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић у изборном дуелу са Јеленом Тривић из ПДП-а надмоћно побјеђује са 58 одсто, док би, уколико би противкандидат ПДП-а за функцију градоначелника био Драшко Станивуковић, побиједио са 57 одсто, показало је истраживање јавног мњења које је за ПДП радила агенција "Демостат" из Новог Сада, а у које је имала увид "Инфосрпска".
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Овај портал пише, a преноси Срна, да је за ПДП четири мјесеца прије локалних избора урађено истраживање јавног мњења у жељи да виде ко би од два потенцијална кандидата Тривићева или Станивуковић могао бити добар противкандидат Радојичићу за функцију градоначелника Бањалуке.

"Инфосрпска" је, уз захвалност угледном, али већ дуже вријеме разочараном члану ПДП-а, имала увид у то истраживање које је, како пише овај портал, изазвало дубоко разочарење Тривићеве и Станивуковића, али и осталих чланова ПДП-а, јер истраживање показује да ће Радојичић убједљиво побиједити и без икакве сумње остати градоначелник Бањалуке, док је СНСД виђен као странка која и у будућности може највише допринијети бољим условима живота.

За Јелену, као бољег противкандидата се изјаснило 36 одсто испитаних, док је Станивуковић добио подршку за кондидатуру 24 процента. Око 19 одсто њих сматра да је Станивуковић нападан у понашању, док 17 одсто испитаника оцјењује да је "млад и неискусан политичар", пише портал.

У хипотетичком међусобном дуелу Тривићеве и Станивуковића за противкандидата Радојичићу, Тривићева би побиједила Станивуковића са освојених 41 одсто гласова.

Најчешће замјерке Тривићевој су да "није она за политичара" и "против власти само прича празне приче", пише портал.

- И док СНСД и Радојичић мирно чекају предстојеће локалне изборе у Бањалуци, у ПДП-у је дошло до комешања. Своју коначну одлуку кога ће кандидовати за противкандидата Радојичићу ПДП ће донијети у недјељу. Та одлука, било да је кандидат Тривићева или Станивуковић неће ништа промијенити, јер управо истраживање које је рађено по наруџби ПДП-а показује да Радојичић остаје градоначелник Бањалуке убједљиво побједом, ма ко му био противкандидат - пише "Инфосрпска".