latinica  ћирилица
03/07/2020 |  19:27 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

И.Сарајево: Установљена јасна стратегија рјешавања проблема са студентским смјештајем (ФОТО/ВИДЕО)

Пројекат изградње студентских домова у Источном Новом Сарајеву, требало би да представља трајно рјешење за студенте Универзитета у Источном Сарајеву, а изградња нових домова условила би изградњу нове зграде ректората и Музичке академије – закључено је на састанку министра Срђана Рајчевића и ректора Милана Кулића.
Срђан Рајчевић на сједници Уније студената Републике Српске - Фото: СРНА
Срђан Рајчевић на сједници Уније студената Републике СрпскеФото: СРНА

Вишедеценијски проблем студентског смјештаја у Источном Сарајеву могао би добити коначан епилог. Након разговора ресорног министра, Уније студената и ректората у Источном Сарајеву, установљена је јасна стратегија рјешавања проблема са студентским смјештајем, а најављени су и нови пројекти.

- Изградња студентског дома овде у Источном Сарајеву, ми као Влада нећемо одустати од тих циљева. Ја сам данас разговарао и са ректором и његовим тимом да ту сарадњу проширимо и на изградњу зграде ректората и Музичке академије како би трајно ријешили то питање. Надам се да ћемо у догледној будућности кренути оперативно у те активности - истакао је Рајчевић.

Унија студената неколико мјесеци већ потенцира причу о изградњи студентских домова. Из Уније поручују да их радује што су у ресорном министарству након дужег времена наишли на разумијевање.

- Акценат ћемо ставити на повећање квалитета образовања на наша два јавна универзитета, а у великој мјери ће нам помоћи и нови закон о високом образовању који је пооштрио критеријуме за изборе у звања , бесплатно школовање за студенте који дају услов годину за годином - навео је Стефан Слијепчевић предсједник Уније студената Републике Српске.

Успјех академске године огледа се у континуитету наставе извођене онлајн , која је, како каже ресорни министар, за сада једино трајно рјешење.