latinica  ћирилица
04/07/2020 |  11:40 ⇒ 19:22 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Српска функционише на тековинама свега онога што је дала Козара (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас на Мраковици да Српска као друштво функционише на тековинама свега онога што је дала Козара, али и многа друга мјеста широм Републике.

Цвијановић је навела да се обиљежавање на Козари данас одвија у нешто другачијим околностима него претходних година, али да су се упркос свему окупили данас на овом мјесту да би исказали поштовање према слободарском народу Козару.

Она је истакла да се на овај начин исказује поштовање и према напорима и свему што је уложено у вријеме НОБ-а, али и према борцима и становништву.

- Становништво је поднијело тежак терет и показало заправо на који начин се и достигне и на који начин се брани слобода. Република Српска баштини вриједности свега онога што носи Козара и многа друга наша мјеста, која су показала своје добро лице и увијек била на правој страни историје. Према томе наша захвалност, као институције, мора бити вјечна - рекла је Цвијановић на Козари.

Она је додала да такав мора да буде однос институција према овим догађајима, цијенећи оно што је дато за слободу, али цијенећи данас да Српска као друштво функционише на тековинама свега онога што је дала Козара и многа друга мјеста широм Републике.

- Страдалништво које је везано за овај крај свакако изазива дубоко поштовање, али и неке друге ствари, а то значи опомену да морамо градити своју будућност, поштовати своју прошлост и на њој заснивати нашу будућност - рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, на свим тим тековинама и вриједностима увијек треба јачати институције Републике Српске зато што су оне гаранција јаке Српске.

- Наша је обавеза да градимо и додатно јачамо Републику Српску и да сваки пут на свим овим мјестима морамо тога бити и додатно свјесни - рекла је Цвијановић.