latinica  ћирилица
05/07/2020 |  13:48 ⇒ 13:48 | Аутор: СРНА

Лончар: Много боље бројке, али нема опуштања

Министар зравља Србије Златибор Лончар изјавио је да су у цијелој Србији, па и у Новом Пазару, много боље бројке када је ријеч о смањењу броја заражених вирусом корона, али да и даље нема опуштања.
Златибор Лончар -
Златибор Лончар

Лончар је рекао да је у Новом Пазару ситуација много боља, да је под контролом, као и да се држе сви параметри у вези са функционисањем система.

О објављеној фотографији дејвојчице која у Новом Пазару прима инфузију испред куће, Лончар је рекао да се ради о манипулацији чињеницама, да дјевојчица нема везе са короном, већ болује од астме, те је примила терапију док не дође до Краљева.

- Процејњено је да је због ње најсигурније да не улази у болницу да би се смањио ризик да се зарази. Апелујем да не злоупотребљавају овакве информације - рекао је Лончар за Телевизију "Пинк".

Према његовим ријечима, стручна помоћ је послата тамо гдје је најпотребнија, у Сјеници су екипе војних љекара, као и цивилни љекари.

- Имамо програм рада и урађено све што је неопхнодно. Предсједник Вучић на сат времена провјерава стање у Новом Пазару, Сјеници и Тутину. Молим све на одговрност и да се користе чињеницама - додао је Лончар.