latinica  ћирилица
05/07/2020 |  14:13 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Раденко Рељић поново кандидат за начелника општине Козарска Дубица

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће кандидат за начелника општине Козарска Дубица на локалним изборима опет бити Раденко Рељић.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да Рељић, као досадашњи начелник и кандидат на наредним изборима, има његову потпуну подршку, те да очекује да све политичке партије из коалиције стану иза тог приједлога.

Додик је послије састанка са члановима Предсједништва Општинског одбора СНСД-а у Козарској Дубици констатовао да је у странци потпуно политичко јединство и људи које се боре за афирмацију политике СНСД-а.

Он је потврдио да је СНСД водећа политичка партија у Козарској Дубици, што треба да буде препознатљиво.

- Нико не може наметати СНСД-у никакве приступе или оно што је заједничка политика са нивоа Републике Српске својатати у смислу да је то неко сам учинио. Ово је учинила политика коју је СНСД проводио и све што је дошло у Дубицу са републичког нивоа дошло је зато што је то, на крају крајева, одборио сам СНСД - истакао је Додик.

Додик је рекао да опште познато да Дубица има наслијеђене проблема са буџетом и огромним дуговима који су остали иза претходне општинске структуре, али да ће успјети да санирају финансијско стање, а Рељић ће имати прилику да покаже најбоље квалитете.

СНСД је, додао је, веома заинтересован да побиједи на изборима у Козарској Дубици, али је поновио и да ће примјењивати политику у којој било какво коалирање коалиционих партија са нивоа Републике Српске са опозицијом неће бити прихватљиво.

- Дубица ће остати дио наше велике побједе и то, што се мене тиче, напросто није упитно - истакао је Додик.

Изразио је очекивање да ће се напорима Владе Републике Српске и локалне заједнице до краја године успјети растеретити буџет општине - исплатом, пролонгирањем, репрограмирањем, али на начин да то наредне године неће бити оптерећење у смислу развоја општине.

- Остаје да урадимо још много посла овдје, јер је познато да је пандемија урушила многе наше планове - рекао је новинарима Додик и као приоритет најавио реконструкцију путног правца Градишка-Козарска Дубица, од ауто-пута према Дубици и Доњој Градини и дио пројекта водоснабдијевања у Кнежици.

Према његовим ријечима, нису одустали ни од изградње пута према Мраковици нити од реконструкције Бање "Мљечаница".

- Постоје пројектни планови који ће бити одобрени. То су напори свих нас и то није ничији посебан пројекат - нагласио је Додик.

Актуелни начелник општине и поновни кандидат на ту фукцију Раденко Рељић рекао је захвалио је Додику за финансијску подршку од милион КМ да би се затворила ранија дуговања, која су, како је објаснио, углавном направили људи из ПДП-а и СДС-а.

Он је навео да у дефинисању односа са странкама у коалицији имају подршку Додика, те да СНСД у сљедећу кампању иде у пуном капацитету.

Предсједник ОО СНСД-а Козарска Дубица Јовица Шуман изјавио је да тај општински одбор има максималну подршку лидера странке и да су спремни за нову и увјерљиву изборну побједу у Козарској Дубици.

Додик је данас у Козарској Дубици присуствовао првом Меморијалном кошаркашком турниру поводом обиљежавања годишњице смрти Драге Пекића Шиље, истакнутог спортисте, спортског радника и дугогодишњег предсједника Кошаркашког клуба "Уна".