latinica  ћирилица
05/07/2020 |  18:26 | Аутор: СРНА

Обољела још 51 особа, могуће затварање Подгорице

Вирус корона у Црној Гори данас је потврђен код 61 особе, а због раста броја обољелих у Подгорици здравствене установе упозоравају да ће предложити блокаду града ако грађани не буду показали одговорност.

Заражено је 28 пацијената из Рожаја, девет из Бијелог Поља, седам из Подгорице, пет из Будве, по три из Бара, Цетиња и Котора, два из Пљеваља и један из Никшића.

Од 61 новооткривених, 46 су контакти претходно потврђених случајева, код 14 обољелих се трага за извором инфекције, а један случај је увезен.

У Институту за јавно здравље у посљедња 24 часа анализиртано је 450 узорка

Од почетка јуна укупан број регистрованих случајева је 457, било је пет смртних исхода, а број активних случајева је 452.

Директор подгоричког Дома здравља Небојша Каварић рекао је да је епидемиолошка ситуација и раст броја обољелих у Подгорици забрињавајући, те је упозорио да ће преложити увођење мјера, а није искључио ни затварања града, уколико се за тим покаже потреба.

- Препоручујем ношење маске, дистанцу и прање руку. То су три једноставне ријечи које значе много и практично прекидају ланац преношења. Сви смо свједоци да се грађани тога не придржавају - истакао је Каварић.