latinica  ћирилица
06/07/2020 |  07:19 ⇒ 10:47 | Аутор: sputniknews.com

Грчка затворила границу за држављане Србије

Грчка је јутрос у 06.00 часова затворила границу за држављане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола.

Држављанима Србије улазак у Грчку биће забрањен до 15. јула, када ће се ревидирати у зависности од епидемиолошке ситуације.

Информација о затварању грчке границе објављена је и на сајту Министарства спољних послова Србије. Сви који су већ у Грчкој, моћи ће да искористе аранжман до краја.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић упозорио је грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избјегла ситуација да се велики број наших грађана затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке.

Дачић је прецизирао да ће грађани Србије који су као туристи већ у Грчкој моћи да остану тамо до краја аранжмана и да се врате у Србију.

Порптарол грчке Владе Аристотелија Пелони изјавила је да Влада у сарадњи са надлежним службама анализира и процјењује како би отварање земље за стране посјетиоце у Грчкој протекло без штете за јавно здравље.