latinica  ћирилица
06/07/2020 |  13:46 | Аутор: РТРС

Сбербанка поклонила граду Бањалука паметну соларну клупу

Сбербанка Бањалука поклонила је граду прву паметну соларну клупу, која је постављена у Парку Петар Кочић.
Соларна клупа - Фото: РТРС
Соларна клупаФото: РТРС

- Ова паметна соларна клупа ће омогућити пуњење мобилних телефона, лаптопа, таблета и електричних тротинета, бесплатан приступ интернету, а садржи и дисплеј за приказивање видео-садржаја са сервисним информацијама града Бањалука. Осим што је практична, на овој клупи ће грађани моћи да одморе, и да одложе своје бицикле и електричне тротинете - саопштено је из Сбербанке Бањалука.

У саопштењу се додаје паметна соларна клупа функционише по принципу соларних панела, користећи сунчеву енергију, те ће се грађани на овај начин увјерити у предности соларне енергије.

Предсједник Управе Сбербанке Бањалука Александар Кесић рекао је да се ова банка годинама труди да буде и активан члан заједнице у којој послује те да стратешки учествује у пројектима попут овог, којим настоје подржати примјену енергетски ефикасних и еколошких рјешења за свакодневни живот грађана.

- Данашњим поклоном граду Бањалука и њеним грађанима, желимо допринијети развијању свијести о значају очувања животне средине - рекао је он.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић захвалио је Сбербанци, која је као друштвено одговорна институција донирала паметну соларну клупу и тиме дала свој допринос граду Бањалуци и њеним грађанима, те уједно својим модерним и савременим дизајном оплеменила сами центар града.

- Ова паметна соларна клупа, поклон Сбербанке нашем граду, осим савременог изгледа крије бројне функционалности, те ће на овај начин грађанима и туристима бити корисна и занимљива у свакодневним активностима. Кроз овакве иницијативе и пројекте промовишемо коришћење обновљивих извора енергије и тиме заједно стварамо још чистији и еколошки освјештенији град - нагласио је Радојичић.