latinica  ћирилица
06/07/2020 |  14:02 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Берец: НСРС прилагодила рад условима епидемије

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањалуци са замјеницом високог представника у БиХ и шефом Канцеларије ОХР-а у Бањалуци, амбасадорком Марианом Берец.
Чубриловић- Берец - Фото: РТРС
Чубриловић- БерецФото: РТРС

Чубриловић је рекао да Народна скупштина редовно засиједа и да је свој рад технички прилагодила условима епидемије вируса корона, а у складу са препорукама здравствених институција.

Чубриловић је потврдио да су у току припреме за одржавање сљедеће редовне сједнице Народне скупштине, која би требало да буде одржана у другој половини јула, тако да ће бити извршене планиране обавезе до љетне паузе, и да ће поново Народна скупштина Републике Српске показати да је најфункционалнији и најефикаснији парламент у БиХ.

Он је истакао да локални избори у Републици Српској и БиХ, који су планирани за ову годину, треба да буду одржани у складу са законом, те да би било недопустиво и недемократски било какво њихово даљње одлагање.

Чубриловић и Берецова су разговарали и о другим актуелним политичким и друштвеним питањима у Републици Српској, БиХ и региону, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.