latinica  ћирилица
06/07/2020 |  15:08 ⇒ 15:14 | Аутор: СРНА

Ћурић: Mогуће увођење рестриктивнијих мјера

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је да општине и градови могу донијети рестриктивније мјере због вируса корона у односу на Републички штаб за ванредне ситуације уколико процијене да је то неопходно.
Мирко Ћурић - Фото: РТРС
Мирко ЋурићФото: РТРС

- Закључак је да у наредном пероду процјењујемо да ли ћемо одлуке доносити на нивоу града, неке општине у Херцеговини или чак регионално - рекао је Ћурић.

Он је рекао да очекује став струке, након чега је могуће да буду донесене појединачне рестриктивније мјере.

- Циљ нам је да задржимо привреду или област туризма колико је то могуће, сходно ситуацији у којој се налазимо. Сматрамо да смо добили упутства са републичког нивоа са локалног нивоа од епидемиолога, тако да ако их се будемо придржавали можемо очекивати барем дио прихода од туризма, али и даље нам је приоритет здравље људи - рекао је Ћурић.

Ћурић је захвалио министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу и Универзитетској болници у Фочи која је дио својих капацитета ставила на располагање пацијентима из Херцеговине обољелим од вируса корона.

Директор Универзитетске болнице у Фочи Радмил Марић рекао је да је здравствени систем у Републици Српској недјељив и да помаже свима, те додао да грађани треба да имају повјерења у здравствени систем Српске.

Он је додао да се тестирања у овој установи спроводе према правилима Инситута за јавно здравство Републике Српске, те да је обезбијеђен довољан број тестова.

- Ми смо сад тренутно са 26 пацијената спремни да примимо све пацијенте којима је то неопходно - рекао је Марић.