latinica  ћирилица
06/07/2020 |  16:54 ⇒ 17:21 | Аутор: СРНА

Туризам и пољопривреда велики потенцијал регије

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је на данашњем састанку са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером, између осталог, разговарано о пољопривреди и туризму, истичући да је потребно урадити нешто да средства намијењена овим областима буду боље искориштена.
Ћурић - Сатлер (фото:trebinjelive.info) -
Ћурић - Сатлер (фото:trebinjelive.info)

Ћурић је додао да је на састанку у Градској управи било ријечи и о граничном прелазу према Дубровнику, те да је констатовано да је потребно пронаћи трајније рјешење да се та граница лакше прелази, јер постоји велико интересовање и Требињаца и Дубровчана.

- Амбасадор је обећао да ће учинити све што је могуће да та сарадња у наредном периоду буде боља - рекао је Ћурић новинарима.

Сатлер је навео да је ЕУ, када је ријеч о пољопривреди, стављена БиХ на располагање значајна средства, а у овој години је то износ од 20 милиона евра које ће БиХ моћи да користи.

- Сматрам да је то добра вијест за ову регију која има огроман потенцијал у тој области - рекао је Сатлер.

Он је додао да је, осим донације медицинске опреме потребне за борбу против пандемије вируса корона, ЕУ фокусирана и на помоћ привреди, малим предузећима, посебно у областима туризма и саобраћаја.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер уручио је данас Болници у Требињу два респиратора и рендген апарат вриједности 233.300 КМ.