latinica  ћирилица
07/07/2020 |  10:44 ⇒ 12:17 | Аутор: СРНА

Претреси на 29 локација, штета по буџет 36 милиона КМ

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, у оквиру оперативне акције "Делта" усмјерене ка сузбијању недозвољеног промета акцизних производа и прања новца, претресају стамбене и пословне објекте, те покретне ствари на укупно 29 локација у БиХ.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Акција се проводи од јутрос по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ на подручју Брчког, Обудовца, Бијељине, Тузле, Сребреника, Живиница, Сарајева, Зенице, Травника, Новог Травника, Витеза, Посушја, Груда, Љубушког и Мостара.

- Осумњичена лица терете се да су у сарадњи са другим лицима, с циљем стицања противправне имовинске користи, основала групу за организовани криминал, ради незаконитог стављања у промет дувана за пушење и цигарета, без плаћања акцизе на дуван за пушење и цигарете и без обиљежавања наведених производа акцизним маркицама БиХ, чиме је буџет БиХ оштећен за око 36.000.000 КМ по основу неплаћене акцизе на дуван за пушење и цигарете - саопштено је из СИПА.

Наведене активности проводе се у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање и више полицијских агенција у БиХ.

Више информација о резултатима оперативне акције "Делта" биће познато након реализације наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.