latinica  ћирилица
07/07/2020 |  12:28 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

У судару у Колима два лица теже повријеђена, а три лакше

Возач аутобуса чији су иницијали Љ.Р. и путник Д.Ж. тешко су повријеђени, а три путника задобила су лакше повреде у судару аутобуса и камиона на регионалном путу Чађавица-Бањалука, у мјесту Кола.
Судар аутобуса и камиона код Бањалуке (фото: FB/Vatrogasna brigada Banjaluka) -
Судар аутобуса и камиона код Бањалуке (фото: FB/Vatrogasna brigada Banjaluka)

Повријеђени су збринути на Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци, саопштено је из бањалучке Полицијске управе. 

Јутрос око 7.50 часова сударили су се теретно возило "даф", којим је управљало лице чији су иницијали Г.Ј, и аутобус "ман", за чијим је управљачем било лице Љ.Р.

Припадници Полицијске управе Бањалука извршили су увиђај, а о свему је обавијештен тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

УКЦ: Повријеђени ван животне опасности

Два мушкарца која су повријеђена у судару аутобуса и камиона у мјесту Кола, код Бањалуке, задобила су теже повреде ногу и ван су животне опасности, док су двије жене лакше повређене од којих је једна, након терапијске и дијагнотичке обраде, отпуштена на кућно лијечење уз љекарске препоруке, саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

У саопштењу се наводи да су јутрос у Ургентни центар ове здравствене установе око 9.00 часова санитетским возилом Службе хитне помоћи Дома здравља Бањалука довезена четири повријеђена лица чији су иницијали Г.М /46/, Г.М /27/, Р.Љ./34/ и Ж.Д./64/.

Према ријечима љекара Ургентног центра УКЦ Републике Српске Сузане Шобот, пацијент Р.Љ. /34/ примљен је са тешким повредама доњих екстремитета и, након дијагностичке обраде, оперативно је збринут, ван животне је опасности и остаје на даљем праћењу и лијечењу у УКЦ-у Републике Српске.

Она је навела да је пацијент Ж.Д. /64/, такође, примељен са тешким повредама доњих естремитета, налази се ван животне опасности и у току је дијагностичка обрада након које ће бити оперативно збринут и остаће на лијечењу у УКЦ-у.

Из УКЦ-а наводе да је пацијенткиња Г.М. /27/ примљена са лакшим повредама и да је у току њено терапијско збрињавање и дијагностичка обрада, док је пацијенткиња Г.М. /46/, након терапијске и дијагнотичке обраде, отпуштена на кућно лијечење уз љекарске препоруке.