latinica  ћирилица
07/07/2020 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Кошарац: Очекујем и у Савјету министара одбрану наших интереса

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је данас да у случају Трговске горе очекује да ће Савјет министара већ на наредној сједници донијети одлуку о формирању експертског тима, а касније и правног како би се онемогућила изградња тог одлагалишта.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

- Очекујем да ће министарка спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић деблокирати тај процес - рекао је Кошарац новинарима током посјете Бијељини.

Он је оцијенио да је процес заустављен без аргумената и чињеница.

- Вјерујем, због добрих колегијалних односа и атмосфере у Савјету министара, да ћемо тај неспоразум у наредним данима ријешити и да ћемо већ на првој наредној сједници, у складу са закључцима и Координационог тима, али и Савјета министара, именовати експертску групу и касније правни тим и ући у процедуру одбране наших интереса, а то је да онемогућимо изградњу одлагалишта на Трговској гори - рекао је Кошарац.

Хрватска намјерава да изгради одлагалиште нуклеарног отпада на Трговској гори, надомак границе са БиХ, чиме се угрожава здравље 250.000 људи у општинама у Републици Српској и Федерацији БиХ.