latinica  ћирилица
07/07/2020 |  14:38 ⇒ 14:38 | Аутор: Агенције

Тим: Ђоковић није прекршио ниједан закон

Трећи тенисер свијета Аустријанац Доминик Тим рекао је да не разумије критике на рачун првог рекета свијета Новака Ђоковића јер није прекршио ниједан закон.

Тим је у интервјуу за Тирол Тагецајтунг рекао, да не разумије што толико њих напада Ђоковића због Адрија тура.

- Он није прекршио ниједан закон. То мора бити јасно речено - истакао је Тим.

Аустријанац је казао да не разумије критику на учеснике тог турнира.

- Био сам сада у Ници, видио слике из других градова. И тамо није било другачије него на турниру у Београду. А онда тако ударати по Ђоковићу? То ми је прејефтино - нагласио је он.

Нагласио је да му се не свиђа ни како људи критикују њемачког тенисера Александера Зверева.

- Њега третирају као да је основац, али он је човјек од 23 године. Јасно је да је направио грешку, али не разумијем зашто се сви мијешају - упитао је Тим.

Говорећи о предстојећим међународним турнирима казао је да ће морати да жртвује један од два турнира - Ролан Гарос и УС Опен.

- Добро је што се одржава Ролан Гарос. Али проблем јер што између УС Опена и Француског отвореног првенства постоји размак од само двије недјеље, што чини готово немогућим стићи на оба турнира. Ако будем добро играо УС Опен, онда ће бити јако тешко на Ролан Гаросу. У Њујорку рано испасти било би боље за Париз. Морам један од та два Гренд слема жртвовати. Таква је ситуација - објаснио је он.

Што се АТП турнира у Вашингтону тиче, казао је да је "екстремно климаво" у вези с тим такмичењем.

- У САД екстремно расте број заражених, и сада је позитивно тестиран и тенисер Франсес Тиафое. А и несигурно је да ли ће УС опен бити одржан. У супротном то би био старт у нормалност - закључио је Тим.