latinica  ћирилица
07/07/2020 |  15:38 | Аутор: СРНА

Фоча: Попуњена сва мјеста на Медицини, на Теологији још 25 слободних

У првом уписном року на Медицинском факултету у Фочи попуњено је свих 160 планираних мјеста за бруцоше на сва четири студијска програма, тако да другог уписног рока неће бити, док је на Православном богословском факултету попуњено 31 од планираних 56 мјеста.
Медицински факултет у Фочи - Фото: РТРС
Медицински факултет у ФочиФото: РТРС

Декан Медицинског факултета Дејан Бокоњић рекао је да ће се коначан број примљених студената на четири студијска програма - медицина, стоматологија, здравствена њега и специјална едукација и рехабилитација знати након уписа примљених кандидата, који почиње сутра.

Он је истакао да су, према броју пријављених кандидата, ове године имали један од најбољих уписних рокова.

- Чекамо званичне резултате пријемног испита и упис студената који ће трајати до краја наредне седмице, када ћемо знати хоће ли сви који су положили пријемни испит хтјети да се упишу - рекао је Бокоњић.

Бокоњић је истакао да су примљени најбољи кандидати, додајући да је ове године био рекордан број заинтересованих кандидата из Србије и Црне Горе.

- Већина кандидата који су се пријавили су били одлични ученици, а доста их је имало све петице током школовања. Пријемни испит је добро урађен и изненађени смо бројем кандидата који су положили, конкуренција је била јака, разлике у знању које посједују су веома мале и мислим да требамо бити задовољни и поносни - рекао је Бокоњић.

На Медицинском факултету крајем јула биће организован пријемни испит на новом студијском програму медицина на енглеском језику, а предвиђен је упис 50 кандидата.

Према прелиминарним резултатима, у првом уписном року, на Православни богословски факултета "Свети Василије Острошки" примљен је 31 бруцош, од планираних 56.
Декан Факултета Владислав Топаловић каже да је након дужег низа година забиљежен пораст интересовања.

- Сматрам да је Православни богословски факултет учинио доста да привуче будуће студенте и да се квалитет студија препознао. Ове године имамо студенте не само из Републике Српске и БиХ, већ и Србије, Црне Горе и епархија из дијаспоре. Очекујемо да ће број уписаних студената ове године бити већи након другог уписног рока - рекао је Топаловић.

Упис примљених кандидата почиње сутра, а завршава 17. јула.