latinica  ћирилица
07/07/2020 |  15:56 | Аутор: СРНА

Брчко: Позитивна још три лица, укупно 13

У Брчком су у посљедња 24 часа регистрована три лица позитивна на вирус корона, чиме је број обољелих у овом граду повећан на 13, саопштено је из брчанског Штаба за заштиту и спасавање.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Ријеч је о двадесетшестогодишњој женској особи и мушкарцима од 28 и 58 година, који се налазе у кућној самоизолацији.

На одјељењу брчанске Болнице намијењеном за ковид пацијенте смјештено је шест лица, од којих је четворо са лакшом клиничком сликом, једно са средње тешком, док је женска особа са тешком клиничком сликом прикључена на респиратор.

Два пацијента су млађе животне доби, три су средње, а једно лице је старије животне доби.

До сада је укупно тестирано 1.236 лица, од којих је 1.163 имало негативан тест, а резултате чека 35 лица.

Позитиван налаз до сада је потврђен код 38 лица, од којих је раније излијечено 20, а петоро је преминуло. Под здравственим надзором налази се 110 лица.

Штаб је данас донио наредбу о набавци 2.000 тестова за затворене ПСР апарате који су инсталирани у брчанској болници и Пододјељењу за јавно здравство.

Штаб је донио наредбу којом се рад угоститељских објеката ограничава до 23.00 часа, а која ће важити од петка 10. јула у наредне двије седмице.

- Инспектори ће вршити појачане контроле рада угоститељских објеката о поштивању наредбе Штаба за вријеме епидемије вируса корона која се односи на физичку дистанцу, распоред столова, дезинфекцију и слично. Сугерише се власницима угоститељских објеката да рад што више организују на отвореном, односно у баштама - наведено је у саопштењу.