latinica  ћирилица
07/07/2020 |  16:53 | Аутор: СРНА

Буџет по скраћеној процедури

Представнички дом парламента БиХ усвојио је приједлог закључка Колегијума тог дома према којем ће буџет институција БиХ и међународних обавеза бити усвајан према скраћеној процедури.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: СРНА

За закључак је гласало 18 посланика, 10 је било против, док је осам посланика било уздржано.

Закључак Колегијума подразумијева да Представнички дом у четвртак, 9. јула, одржи сједницу на којој ће бити усвајан буџет.

Прије гласања о овом закључку Колегијума посланици Представничког дома гласали су да буџет не иде по хитној процедури.

- Усвојен је закључак који подразумијева да без хитног поступка у овој седмици буџет буде усвојен у скраћеној процедури. Колегијум предлаже спровођење скраћене процедуре, те да Уставно-правна и Комисија за финансије и буџет доставе своја мишљења Представничком дому - рекао је предсједавајући Представничког дома Небојша Радмановић.

Он је појаснио да ће у четвртак буџет бити разматран у првом читању, након чега ће бити отворена амандманска фаза, те да ће по њеном окончању законски акт бити упућен у другом читању.

- Циљ је да у Представничком дому у четвртак завршимо све расправе и оставимо могућност Дому народа Парламентарне скупштине БиХ да наредне седмице усвоји буџет - додао је Радмановић.