latinica  ћирилица
07/07/2020 |  16:54 | Аутор: СРНА

Изетбеговић: Проблем са хрватском страном због именовања у ЦИК-у

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да је на данашњем састанку са предсједницима СНСД-а Милорадом Додиком и ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем у принципу направљен добар помак, али да је проблем са хрватском страном која је јако изиритирана именовањима у Централној изборној комисији БиХ.

Изетбеговић је новинарима у Источном Сарајеву изјавио да је српска страна "то превазишла" тако да се креће у именовања.

Он је најавио да ће предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија у четвртак, 9. јула, на сједници Савјета министара предложити Селму Цикотића за министра безбједности, као и да ће бити покренуте процедуре именовања у Агенцији за истраге и заштиту и Регулаторној агенцији за комуникације.

Изетбеговић је напоменуо да ће се питање именовања рјешавати како је било и до сада, по националним компонентама, с тим да ће покушати са хрватском страном постићи договор да Управу за индиректно опорезивање добије бошњачка страна.

Он је потврдио да је договорено да буџет БиХ иде у скраћени поступак парламента, јер ХДЗ БиХ сутра на сједници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ не би прихватио хитни поступак и онда би изгубили мјесец-два дана.

Према његовим ријечима, буџет ће бити усвојен 21. јула.

Изетбеговић је поновио да ће данас на Представничком дому ићи измјене Изборног закона за Мостар, а сутра на Дом народа.

Он је рекао да ће бити саслушане примједбе српске стране које се односе на Статут града Мостара и додао да ће српска страна, што се тиче СДА, бити задовољна у Мостару.