latinica  ћирилица
07/07/2020 |  20:15 | Аутор: СРНА

Проглашена епидемија у Бијелом Пољу, Беранама, Рожајама

Координационо тијело за заразне болести у Црној Гори дало је сагласност Министарству здравља да прогласи епидемију заразне болести на подручју општина Бијело Поље, Беране, Петњица, Рожаје и Гусиње.

Координационо тијело данас је одлучило да пооштри привремене епидемијске мјере на цијелој територији Црне Горе, посебно у више општина сјеверног региона, саопштено је из Владе Црне Горе.

У саопштењу се наводи да константан раст броја новооткривених случајева инфекције вирусом корона на територији цијеле Црне Горе, са посебно угроженим сјеверним и централним регионом, и чињеница да све већи број обољелих не успијева поуздано да идентификује извор инфекције, указују на раширену локалну трансмисију вируса у одређеним срединама.

На цијелој територији Црне Горе у угоститељским објектима забрањени су забавно-музички програми - концерти, живи наступи музичара и група, наступи ди-џеј извођача и слично.

Рад угоститељских објеката, укључујући и оне на купалиштима и плажама, ограничен је на подручју Подгорице, Цетиња и општина Плужине, Шавник, Жабљак, Никшић, Даниловград, Тузи, Колашин и Мојковац до 22.00 часа.

- У јужном региону, односно у свим приморским општинама, остаје на снази јуче донесено ограничење рада угоститељских објеката до 24.00 часа - додаје се у саопштењу.