latinica  ћирилица
07/07/2020 |  22:30 ⇒ 22:55 | Аутор: Агенције

Протест у Београду против најављених мјера (ФОТО)

Грађани Београда незадовољни због најављених мјера окупили су се испред Скупштине Србије протестујући због најављеног увођења полицијског часа.
Београд (фото:TANJUG / NIKOLA ANDJIC) -
Београд (фото:TANJUG / NIKOLA ANDJIC)

Учесници протеста су блокирали саобраћај на раскрсници Трга Николе Пашића и Таковске улице.

Поједини су узвикивали пароле на рачун власти, а неки су звиждали пиштаљкама.

Након што је предсједник Србије Александар Вучић најавио мјере забране окупљања више од пет особа и полицијски час наредног викенда, због погоршања епидемиолошке слике у Београду, поједине странке бојкот опозиције огласиле су се критиком увођења нових мејра и тврдњама да је власт одговорна за раст броја заражених, пише Танјуг. 

Група присталица опозиционих странака окупила се пред Скупштином Србије.

Београд (фото:TANJUG / NIKOLA ANDJIC)

Савез за Србију је издао саопштењу у којем наводи да нове мјере против ширења ковида у Београду види као "иживљавање над грађанима", и истовремено да је власт због избора давала лажне податке о ситуацији у вези са вирусом корона грађанима и да због тога и власт и чланови Кризног штаба, које назива нестручним, треба кривично да одговарају, пренио је Танјуг.

Због алармантне епидемиолошке ситуације у Београду уводе се нове мјере - забрана окупљања више од пет људи и полицијски час за викенд, најавио је предсједник Србије Александар Вучић.

Поручује да би волио да забрана кретања буде на снази у цијелој Србији, али да ће коначну одлуку о томе донијети Кризни штаб. 

Извор: ФОНЕТ, Танјуг