latinica  ћирилица
08/07/2020 |  08:28 ⇒ 11:36 | Аутор: РТРС

Мићић: Ситуација погоршана због непоштовања мјера (ВИДЕО)

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је у нашем Јутарњем програму да је епидемилошка ситуација у овом граду погоршана због непоштовања мјера.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

Мићић је рекао да је очито да су грађани престали да поштују мјере, те да је отварањем граница дошло до већег броја долазака из иностранства.

- Очито да је дошло до попуштања поштовања мјера. Имамо и трећег преминулог, што довољно говори о озбиљности ситуације - навео је он.

Мићић је рекао да градске власти и Штаб проводе све мјере које је наложио Републички штаб за ванредне ситуације и продужио до 20. јула, те да су одређене мјере и пооштрене.

- Највећа окупљања забиљежена су угоститељским објектима у којима је организована музика уживо и због тога смо забранили музику уживо. Такође, Републички штаб је наложио забрану рада угоститељских објеката послије 23.00 часова и ми, у складу с тим, проводимо и појачане контроле поштовања те мјере. За викенд је проведено 250 контрола, у суботу су забиљежена два прекршаја а у недјељу ниједан - рекао је Мићић.

Он је замолио младе људе за разумијевање и стого придржавање свих мјера.

- Не можемо ништа ако грађани не буду поштовали мјере. Разумијем све младе људе, знам да се морају кретати, излазиит, али их молим за разумијевање. Они лакше и преболе, али носе вирус и могу да заразе старије. Желим да замолим њих, а наравно и старије, да поштују мјере, јер само тако можемо проћи кроз све ово - рекао је Мићић.

Градоначелник Бијељине је истакао да се градске власти и Кризни штаб руководе мишљењем струке и да ће учинити све да спријече ширење вируса у заједници, али да се грађани морају строго придржавати донесених мјера.

Мићић је навео да је тренутно у Бијељини 105 заражених лица са лакшом клиничком сликом и девет са тежом.