latinica  ћирилица
08/07/2020 |  11:23 | Аутор: РТРС

Удружење "Подржи ме": Подршка Арлову, прикупљање потписа до петка

Удружење родитеља "Подржи ме" Косовска Митровица" покренуло је 1. јула петицију против необјашњеног поступка косовске полиције да забрани улазак Милораду Арлову на територију Косова и Метохије..
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

- Због новонастале епидемиолошке ситуације и забране окупљања петицију продужавамо до петка 10. јула. Сви који желе својим потписом да дају подршку Милораду Арлову, предсjеднику бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске да му се дозволи од стране косовске полиције несметан улазак на Косово и Метохију могу се јавити активистима, породицама, члановима и руководству Удружења родитеља "Подржи ме" у Косовској Митровици. Такође на страници удружења родитеља "Подржи ме" имамо отворену оn line петицију гдје се такође могу заинтересовани грађани потписати - стоји у саопштењу Удружења.

Како се наводи, петицију су до сад подржале многе основне школе, поједине институције, пријатељи спортски клубови са Косова и Метохије који изузетно цијене дугодишњи хуманитарни рад Милорада Арлова посвећеног Косову и Метохији.

До данас је сакупљено више хиљада потписа. Тачан број потписника није још увијек утврђен пошто спискови стижу из свих дијелова Косова и Метохије.

- Захваљујући њему гради се Дневни центар "Подржи ме-9 јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју. Захваљујући његовој идеји и хуманости скоро 5.000 ваше дјеце било је у Републици Српској. Помогао је у лијечењу многој болесној дјеци и дјеци са потешкоћама у развоју и свих протеклих 12 година обрадовао са скоро 20.000 пакетића нашу дјецу на Косову и Метохији. Помогао многе социјално угрожене породице, домове здравља, Српску Православну Цркву, стипендира преко хуманих људи нашу дјецу...

Наше удружење апелује на све људе па подрже нашу петицију за Милорада Арлова који нас је по много чему свих ових година задужио својом хуманошћу.

И то је најмање што можемо учинити за њега да петицијом и апелом тражимо да се једном од највећих пријатеља српскогог народа на Космету дозволи несметан улазак као хуманом човјеку на Косово и Метохију.

Кад закључимо петицију копије петиције предаћемо министру полиције у Приштини, ЕУЛЕКСУ и међународним институцијама и удружењима на Косову и Метохији - стоји у саопштењу Удружења родитеља "Подржи ме".

Извор: ТВ Мост