latinica  ћирилица
08/07/2020 |  14:10 | Аутор: СРНА

Три нова случаја заразе у Брчком

У Брчком су у протекла 24 часа потврђена три нова случаја вируса корона чиме се број заражених повећао на 16, рекао је данас шеф Одјељења за здравство и остале услуге у брчанској Влади Акиф Пезеровић.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Он је навео да је ријеч о двије жене и мушкарцу млађе доби, те да се налазе у кућној самоизолацији.

- Имамо шест хоспитализованих пацијената. Два пацијента су млађе, три средње, а један пацијент је старије животне доби - рекао је Пезеровић на конференцији за новинаре.

Он је додао да четири пацијента имају лакшу клиничку слику, док су остала два хоспитализована са средње тешком и тешком клиничком сликом.

Пезеровић је напоменуо да је повећан број тестирања, да су набављена два "Пи-Си-Ар" апарата затвореног типа, те да ће ускоро бити набављен и трећи, отвореног типа.

Он је подсјетио да ће од петка, 10. јула у дистрикту бити ограничен рад угоститељских објеката до 23.00 часа, те апеловао на грађане да се придржавају свих епидемиолошких мјера заштите, да користе заштитна средства, да држе физичку дистанцу и избјегавају веће скупове људи.

Из Штаба за заштиту и спасавање дистрикта данас је саопштено да је укупно тестирано 1.281 лице, од тога је негативан тест потврђен код 1.199 лица, док резултате чека њих 41.

Од вируса корона раније се опоравило 20 лица, петоро је преминуло, а под здравственим надзором је 138 лица, наведено је у саопштењу.