latinica  ћирилица
08/07/2020 |  15:18 | Аутор: СРНА

Вучић: Није само ЕУ потребна земљама региона већ и оне њој

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на онлајн самиту "Европа без цензуре" са премијерима Словеније и Мађарске Јанезом Јаншом и Виктором Орбаном да није само ЕУ потребна земљама региона, већ и оне њој.
Aлександар Вучић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Aлександар Вучић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

- Европа мора да разуме шта се догодило после Брегзита и да није само земљама региона потребна ЕУ, већ су и оне потребне Унији. Мислим да Европа има већу могућност да постане најбоље место у свету - констатовао је Вучић.

Он је указао да САД постају све веће, Кина економски има све бољу позицију, док Њемачка расте и економски и политички.

Вучић је поручио да ће Србија наставити свој европски пут, али и сарадњу са сусједима и пријатељима, преносе београдски медији.

- Борићемо се за наш независни приступ - рекао је он.

У осврту на епидемију вируса корона, Вучић је нагласио да се вирус не може побиједити без вакцине или лијека, али да постоји много ствари које се могу и морају заједнички урадити на сузбијању посљедица настале кризе.

- Најважније питање сада је шта можемо да учинимо како бисмо преживели и задржали наду грађана у будућност у сопственој земљи - нагласио је Вучић.

Он је истакао да је прије седам дана размишљао да, због лоше епидемиолошке ситуације у земљи, поново донесе одлуку о "затварању", али да у том случају Србија не би економски имала шансе да преживи.

- У таквој ситуацији у Европи сарадња је потребнија него икада. Не тражимо нове кредите, велики новац, већ нам је потребно да ставимо под контролу све друге претње са којима би се могли суочити - поручио је Вучић.