latinica  ћирилица
08/07/2020 |  16:51 | Аутор: СРНА

Дачић: Безбједносне структуре да утврде шта се дешавало

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да је прави разлог протеста испред Скупштине Србије био насилно заузимање власти и истакао да безбједносне структуре Србије треба озбиљно да се позабаве оним што се дешавало и какав је био интерес страних служби.

Дачић је рекао да тиме треба да се бави Безбједносна информативна агенција у Србији, као и остале службе и Савјет за националну безбједност.

Према његовим ријечима, треба утврдити како и зашто су особе са криминалном прошлошћу била синоћ у центру Београда, "а какав је мотив и интерес страних служби".

Дачић је за телевизију "Пинк" рекао да су се синоћ од екстремних десничара чуле разне поруке које нису имале везе са вирусом корона и најављеним полицијским часом.

Он је навео да су то биле поруке против миграната и ЕУ, антивакцинашке пароле и пароле против "пет ге" мреже, као и о припремању наводне издаје Србије када је ријеч о Космету.

Дачић је поновио и да за званични Београд опција није да призна Косово већ да покуша да пронађе компромисно рјешење, истакавши да су се синоћ и о томе чули лажи.

- То су биле лажи које служе као шлагворт... и јасно је да је циљ био насилно заузимање власти - рекао је Дачић.

Он је напоменуо и да су и обични грађани који су били испред Скупштине Србије сами отишли када су видјели ко је све синоћ ту био.