latinica  ћирилица
08/07/2020 |  20:49 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Брнабић: Удар на Србију (ФОТО)

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић оцијенила је да вечерашњи поновни напад на полицију испред Скупштине Србије представља удар на Србију, на све њене грађане, подривање демократских темеља земље и свега што је политички и економски стварано.
Ана Брнабић (Фото: N1) -
Ана Брнабић (Фото: N1)

- Ово нема никакве везе са вирусом корона. Очигледно је ово дуго планирано, али побиједићемо ми и ово. Оваква мањина постоји у свакој земљи. Жао ми је што је направљена оваква атмоасфера уз здушан рад неких медија, портала и разних политичара који су испали вишне него наивни и на крају добили и они батине - рекла је Брнабићева за ТВ Пинк.

Коментаришући уживо сцене напада на полицију испред Скупштине Срибје, Брнабићева је рекла да ови догађаји имају везе са неким из иностранства и региона који желе да ослабе Србију.

- Ово није лице Србије, Србија је земља пристојних људи. Имамо посла са најгором врстом деснице - навела је Брнабићева.

Она је поручила демонстрантима да колико год били агресивни, неће зауставити Србију.

- Неће се наставити овакво насиље. Сутра засједа Кризни штаб, настављамо да се боримо против вируса корона. Побиједићемо и вирус корона и политички, избори су завршени, грађани су гласали. Гарантујем да ће Србија побиједити, стабилност за коју улажемо толико труда, то нико у земљи, ни из иностранства неће угрозити, ни компромитовати - нагласила је Брнабићева.

Она је апеловала да грађани који се не слажу са оним што власт ради ни политички ни у борби против епидемије, разумију да постоје неке вриједности и да не буду уз оне који се залажу за насиље.

- Влада Србије и држава Србија ће и смјети и умјети да сачува безбједност свих грађана, уставни поредак и да изађе на крај са овом врстом агресивности - навела је Брнабићева.

У Београду и вечерас демонстранти гађају каменицама полицију која се налази испред зграде Скупштине Србије, јавили су београдски медији.