latinica  ћирилица
09/07/2020 |  08:33 | Аутор: СРНА

Кризни штаб Владе Србије данас одлучује о новим мјерама

Кризни штаб Владе Србије за борбу против вируса корона данас би требало да донесе одлуку о новим мјерама да би се сузбило ширење вируса.
Београд  (Фото:mapio.net) -
Београд (Фото:mapio.net)

Због раста броја заражених у више од 20 општина и градова у Србији уведена је ванредна ситуација која подразумијева предузимање посебних мјера.

Према посљедњем пресјеку, у Србији је од ковида-19 обољело још 357 особа, а преминуло 11, чиме је укупан број преминулих порастао на 34.

Тренутно су активна 3.173 случаја.

Епидемиолози кажу да је ситуација несигурна у Београду, Сјеници, Тутину, Новом Пазару, Ужицу, али да се у неким дијеловима биљежи и побољшање, као у Крагујевцу, преноси РТС.

Замјеник директора Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије Ивана Милошевић рекла је да је прилив пацијената огроман и позвала грађане да носе маске и да се придржавају мјера.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће Кризни штаб данас одлучивати и највјероватније увести додатна ограничења, али не и полицијски час, који, како каже, види као једини начин да се успори ширење вируса.