latinica  ћирилица
09/07/2020 |  09:50 ⇒ 11:58 | Аутор: СРНА

Влада Српске о ребалансу програма рјешавања проблема расељених

Влада Републике Српске требало би да на данашњој сједници у Бањалуци разматра ребаланс програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2020. годину.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Предвиђено је и разматрање приједлога рјешења којим се Републици Српској, након коначности рјешења о потпуној експропријацији, дозвољава ступање у посјед некретнина експроприсаних рјешењем Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Подручне јединице Добој, а у сврху изградње дионице Коридора "Пет це" који пролази кроз катастарске општине Бушетлић, Грапска Доња, Грапска Горса и Костајница на подручју Добоја.

Планирано је и разматрање извјештаја о пословању за прошлу годину и извјештаја о извршењу програма инвестиција за 2019. предузећа за поштански саобраћај Републике Српске Бањалука, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада би требало да разматра и приједлог одлуке о потврђивању ранг-листе за финансирање пројектних приједлога, према приоритетним областима финансирања, по основу "Јавног позива јединицама локалне самоуправе у Републици Српској за подношење приједлога пројеката за додјелу средстава из финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја 2019/2020".

Планирано је и разматрање приједлога одлуке о измјени одлуке о давању сагласности на приједлог расподјеле средстава за реализацију програмских активности у 2020. години невладиних организација/удружења произашлих из антифашистичке борбе током 20. вијека и одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

На дневном реду је и разматрање извјештаја о раду босанскохерцеговачке жељезничке јавне корпорације за прошлу годину, те ребаланса плана пословања ове корпорације за ову годину.

Након сједнице биће објављено саопштење.