latinica  ћирилица
09/07/2020 |  10:31 ⇒ 13:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Тужилаштво процесуирало 25 учесника протеста, идентификација других у току

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је прекршајно и кривичноправно процесуирано 25 особа, због насилних догађаја који су се одвијали у Београду у вечерњим и јутарњим часовима посљедња два дана. Више њих процесуирано је због сумње да су извршили кривична дјела изазивање опште опасности и насилничко понашање.
Београд (фото;Nemanja Nikolić) -
Београд (фото;Nemanja Nikolić)

Тужилаштво напомиње да ови подаци ниси коначни те да се ради на идентификацији и других осумњичених како за кривична дјела тако и прекршаја против јавног реда и мира.

У саопштењу се напомиње да је Више јавно тужилаштво заједно са основним тужилаштвима активно пратило развој насилних догађаја и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова предузимало мјере ради очувања јавног реда и мира и гоњења извршилаца кривичних дјела која су извршена у близини Народне скупштине.

Истиче се да ће ово тужилаштво, имајући у виду своју законску обавезу да предузима гоњење извршилаца кривичних и казнених дјела, наставити са предузимањем даљих радњи ради очувања јавног реда и мира у Београду као и поштовања Уставом и законом заштићених вриједности нашег друштва.

Данас се у овом тужилаштву очекује саслушање неколико осумњичених за кривична дјела почињена 6. јула у центру Београда, преноси Танјуг.

Прекршајни поступци су такође у току.