latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:29 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Безбједносне агенције неће никада ништа урадити у истрази напада на Вучића

Експерт у борби против међународног тероризма Џевад Галијашевић изјавио је Срни да Агенција за истраге и заштиту БиХ и Обавјештајно-безбједносна агенција не само да нису ништа урадиле, него неће никада ништа урадити када је ријеч о истрази напада на тадашњег премијера Србије Александра Вучића прије пет година у Поточарима код Сребренице.
Напад на Вучића у Поточарима - Фото: ТАНЈУГ
Напад на Вучића у ПоточаримаФото: ТАНЈУГ

 Галијашевић је рекао да је трагично у вези са тим догађајем да се покушај линчовања Вучића десио пред очима највећих и најважнијих свјетских званичника, међу којима је био бивши предсједник САД Бил Клинтон.

Узимајући то у обзир, тврди Галијашевић, јасно је да је Запад стајао иза намјере да Србија буде понижена, Вучић линчован, па да чак и његов живот буде доведен у питање.

- Ако видимо да послије тога слиједе британски удари у УН на Србију и покушаји протурања резолуције о такозваном геноциду, те када се узме у обзир скретање пажње са тог догађаја који се на Западу дешавао, тадашњи премијер Вучић је у ствари једина личност у Европи која је апсолутно била незаштићена од овог исценираног, припремљеног и организованог насиља - нагласио је Галијашевић.

Он је подсјетио да се ниједан званичник западних влада није побунио због тога, иако је ријеч о догађају који је апсолутно требало и морало осудити.

Галијашевић је нагласио да БиХ нема правосуђе, ни суд ни тужилаштво, на које би се могли ослонити у истраживању овог догађаја, иако је све документовано фотографијама, именима, идентитетима.

- Иако је све утврђено, сваки корак, свако бацање камена на тадашњег премијера Србије, ипак су агенције у Сарајеву показале шта желе Србији и српском народу у БиХ - понижење и смрт. Управо тај догађај нам свједочи колико је Запад непринципијелан, а институције БиХ у функцији номенклатуре /лидера СДА Бакира/ Изетбеговића која је инсталирана у Сарајеву уз подршку управо западних служби и колико заједничке институције у ствари нису заједничке, него су и антисрпске и антихрватске када то затреба - закључио је Галијашевић.

Премијер Србије Александар Вучић засут је каменицама и другим предметима током посјете Меморијалном центру у Поточарима 2015. године, а маса је, узвикујући "Алаху екбер", насрнула на обезбјеђење у покушају да стигне до њега.