latinica  ћирилица
09/07/2020 |  16:29 ⇒ 16:36 | Аутор: СРНА

Притвор Брчаку осумњиченом за покушај убиства навијача

Тужилаштво Брчко дистрикта предложило је, а Основни суд потврдио једномјесечни притвор лицу чији су иницијали М.Д. /22/ из Брчког, осумњиченом са још једним лицем за покушај убиства из ватреног оружја навијача "Црвене звезде", саопштено је из Тужилаштва.
Судија - Фото: илустрација
СудијаФото: илустрација

М.Д, који је осумњичен и за кривично дјело недозвољено држање ватреног оружја или експлозива, притвор је одређен због опасности да ће побјећи, те уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе и трагове у кривичном поступку.

Тужилаштво дистрикта води истрагу против овог и још једног лица због сумње да су се 20. јуна око 14.00 часова на магистралном путу Брчко-Бијељина, у мјесту Трњаци, аутомобилом којим је управљао М.Д. приближили колони возила у којој су били навијачи Фудбалског клуба "Црвена звезда" која се кретала за Београд, након чега је други осумњичени из аутоматског оружја непознате марке испалио више метака у правцу колоне.

Усљед тога дошло је до оштећења на оба возила у колони, пушчано зрно је пробило вјетробранско стакло задњег возила, те нанијело повреде двојици малољетних навијача "Црвене звезде" из Приједора, при чему је Р.Д. тешко повријеђен јер га је метак погодио у вратни дио кичме.

Осумњичени је откривен, ухапшен и јуче доведен у просторије Тужилаштва дистрикта, гдје га је тужилац испитао.

Тужилаштво, у сарадњи са Полицијом дистрикта, наставља интензивну истрагу у овом предмету усмјерену на доказивање кривичних дјела убиство у покушају и недозвољено држање оружја или експлозивних материја, те неодложно процесуирање свих осумњичених, наведено је у саопштењу.