latinica  ћирилица
09/07/2020 |  16:54 | Аутор: СРНА

Повријеђено 118 полицајаца

У Србији је током дводневних протеста повријеђено укупно 118 полицијских службеника, којима је указана помоћ у здравственим установама у више градова, изјавио је данас директор Полиције Србије Владимир Ребић.
Београд (фото;Nemanja Nikolić) -
Београд (фото;Nemanja Nikolić)

- Грађани су и синоћ били сведоци невероватних размера насиља, не само у Београду, већ и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу. Такво насиље је недопустиво и полиција ће предузети све мере како би се зауставило насиље на улицама, а изгредници ће бити приведени правди - поручио је Ребић.

Директор полиције је истакао да је причињена велика материјална штета, јер су демонстранти оштетили имовину грађана, као и имовину државе, саопштено је из МУП-а Србије.

- Уништавали су аутомобиле, прозоре, излоге, палили контејнере. У Новом Саду су разбијена стакла на РТВ Војводина и запаљена је ватра на улазу у Градску кућу, док су у Нишу и Крагујевцу уништени полицијски аутомобили и бацане су каменице на зграде полицијских управа у тим градовима - навео је Ребић.

Он је рекао да је, захваљујући координисаној реакцији полиције, успостављена контрола током ноћи на улицама, а током синоћњих протеста процесуиране су 153 особе.

Ребић је подсјетио да је полиција и синоћ реаговала тек када су на њу бачене каменице, димне бомбе, флаше и бакље, па чак и молотовљев коктел.

Он је истакао да се пласирају неистините информације да су међу демонстранте убачени људи из безбједносних структура, како би изазвали нереде.

Ребић наводи да је све што се дешавало у претходна два дана озбиљан и организован напад на припаднике МУП-а.

Поручио је да су неистине да је полиција синоћ користила гумене метке и да је кренула са воденим топовима ка демонстрантима.

- Све ове лажи имају за циљ нарушавање угледа МУП-а, а тиме желе и да оправдају хулиганске нападе на полицију и дивљање на улицама - истакао је Ребић.

Он је додао да је присуство одређеног броја политичара на протестима показало да они подржавају насиље и нереде на улицама.