latinica  ћирилица
09/07/2020 |  19:47 ⇒ 21:30 | Аутор: СРНА

Вучић: Страни држављани носили тајне шифре, мапе, пиштољ са пригушивачем

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да се протести у Београду организују јер неки желе да се дочепају власти, те додао да су неки од ухапшених страних држављана имали Морзеову азбуку, тајне мапе, пиштољ са пригушивачем и да ће сви да одговарају.
Aлександар Вучић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Aлександар Вучић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

- Неки стручњак је имао све комплетно, од Морзеове азбуке до тајних мапа, неки Фурман. Један је имао пиштољ са пригушивачем, овај атентатор из Новог Сада Ласло...код њега су нашли пиштољ са пригушивачем, што је бацао молотовљев коктел. Свакојаких ту људи има и сви ће они да одговарају - рекао је Вучић.

Он је у изјави за ТВ "Пинк" у Паризу уочи сусрета са француским предсједником Емануелом Макроном рекао да су они који су организовали демонстрације и нереде у Београду рачунали на слабљење позиције Србије у рјешавању косовског питања, али главни циљ им је преузимање власти мимо избора.

Вучић је рекао и да насиље ником није и не може донијети добро и истакао да ће сви одговарати за своја недјела, те да ће бити подношене кривичне и прекршајне пријаве.

- И могу да се жале Светом Петру да их хапси полиција, БИА овај или онај... хапсиће све изгреднике и насилнике. Зар мисле да су јачи од државе? Пробајте - рекао је Вучић, додајући да се власт мијења на изборима и идејама и плановима, а не насиљем.

Вучић је рекао да неће да дозволи да власт преузму тајкуни који су опљачкали Србију, те да га не занимају њихови савјети какву хоће владу, јер је народ рекао на изборима какву жели.

- Праве се да су напади били од неких наводно режимских провокатора. Свакоме ко је гађао каменицом полицајце види се лице и зна име и презиме, и нико не припада власти, већ су хулигани и насилници, које подржавају када им је потребно, а када није, брже боље их се одрекну - додао је он.

Вучић је рекао да ће Србија бити сачувана и одбрањени и Београд, Нови Сад и Ниш.

- Мене да уплаше, да сломе неће никада. Да ми је глава на пању, неће ме сломити. Остаје само да ме убијете или победите на изборима, а ово друго вам гарантујем да нећете, јер знам да народ неће за вас да гласа - рекао је Вучић.

Српска тајна служба БИА је синоћ привела израелског држављанина Романа Левина /21/, рођеног у Украјини, као и Артура Фурмана /18/, рођеног у Киргистану због учествовања у јучерашњим насилним протестима.

Према сазнањима листа Информер, прегледом њиховог пртљага откривено је да Фурман посједује ручно израђене мапе, шифрарник морзеове азбуке и цртеже разног наоружања и војне опреме, а у његовом трелефону нађене су слике Адолфа Хитлера, као и разног оружја.