latinica  ћирилица
10/07/2020 |  07:39 | Аутор: ТАНЈУГ

"И Вокера би требало на суд са ОВК"

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић тврди да је Вилијам Вокер одговоран за изазивање рата на Косову и Метохији и агресије на СРЈ.
Вилијам Вокер (Фото: nspm.rs) -
Вилијам Вокер (Фото: nspm.rs)

Каже и да би требало да одговара заједно са лидерима терористичке ОВК.

Ђурић је коментаришући Вокерову изјаву да је већину злочина на КиМ починила Србија, казао да је Вокер, који је бивши шеф верификационе мисије ОЕБС-а на КиМ, "интегрални дио такозване ОВК и један од идејних инспиратора и креатора рата на КиМ".

- Он је посљедња особа која би о злочинима смејла да говори, а међу првима је који би за злочине требало да одговарају казао је Ђурић, а навди се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

На Вокерову тврдњу да би и Александар Вучић требало да одговара за злочине не КиМ, јер је тада био министар у влади, Ђурић каже да је Вокер "једна од перјаница прљавог пропагандног рата против Србије и да је очигледно одобровољен албанским наркодоларима наставио да игра улогу апологете терористичке ОВК".

- Вилијам Вокер је злочинац и природно је што тражи друштво себи сличних улизујући се командантима ОВК - навео је Ђурић и додао да нема те "војске ислужених шпијуна" која ће Србију и предсједника Вучића моћи да поколеба у борби за праведни циљ, а то је, каже, борба за заштиту српских државних и националних интереса на Косову и Метохији.