latinica  ћирилица
10/07/2020 |  11:59 | Аутор: РТС

У Њујорку све отказано до септембра, УС Опен ће бити одржан

УС Опен биће одржан од 31. августа до 13. септембра, упркос новим мјерама у Њујорку, према којима ће до септембра бити забрањени сви велики догађаји у овом граду.

У циљу обуздавања епидемије, власти у "великој јабуци" забраниле су одржавање великих скупова, али се то не односи на УС Опен који ће бити игран без публике.

Градоначелник Бил де Бласио потврдио је да су донијете нове мјере, у покушају да се спријечи ширење заразе. Он је  потврдио да ће УС Опен ипак бити одржан.

- Сви велики догађаји су отказани до септембра. То значи да су отказани сви улични сајмови, велики концерти на отвореном, параде... У овом граду нису хиљаде људи, него више стотина хиљада. Једноставно, сада није вријеме за то - објаснио је градоначелник.

Он је потом истакао да ће тениски Гренд слем бити одржан по редовном програму, баш као и дуел познатих њујоршких бејзбол екипа Јенкиза и Метса.

- То ће бити један од догађаја на којем ће бити спортских активности које сви волимо, али без публике. Људи ће гледати путем ТВ-а, одржаћемо традицију, али исто као са Јенкизима и Метсима – бејзбол ће се вратити, тенис ће се вратити, али неће бити публике - закључио је Де Бласио.

Први пут у историји, турнир на теренима Флешинг Медоуза неће бити посљедњи гренд слем сезоне, а како сада ствари стоје, на њему можда не буде учествовао ниједан члан "велике тројке".