latinica  ћирилица
10/07/2020 |  12:01 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Одгођен пројекат "Спојимо дјецу Космета и Српске"

Овогодишњи пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" одгођен је до даљег због све озбиљније епидемиолошке ситуације у вези са вирусом корона, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.
Дјеца са Косова на Козари - Фото: РТРС
Дјеца са Косова на КозариФото: РТРС

Арлов је рекао да је, према првобитном плану, девети пројекат који реализује овај одбор, требало да буде од 19. до 27. јуна, па је одгођен првобитно од 21. до 29. августа, а сада до даљег.

- Ове године пројекат је требало да буде најмасовнији до сада. Са Косова и Метохије је у 21 локалну заједницу у Српској требало да дођу 23 аутобуса са дјецом, наставницима и дјецом и младима са потешкоћама у развоју са родитељима. Укупно више од 1.100 гостију - навео је Арлов.

Он је додао да у зависности од здравствене ситуације планирају да крајем августа један аутобус са дјецом и младим са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице дође у Приједор на неколико дана.

- Можда се створе услови да у неком мањем обиму до краја године организујемо долазак и друге дјеце са Косова и Метохије - додао је Арлов.

Он је нагласио да се Одбор наставља са пројектима помоћи српском народу на Космету без обзира на ситуацију, нарочиту са активностима за наставак изградње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.