latinica  ћирилица
12/07/2020 |  16:46 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Стевандић: Демонстрације у Србији одговарају противницима њеног јачања

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић оцијенио је да демонстрације у Србији одговарају онима који се противе њеном јачању, али да у Републици Српској знају да је снага Србије у напретку који постиже са актуелним руководством.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је рекао да Република Српска зна и да су њена снага и положај у директном односу са снагом и напретком Србије.

О епидемиолошкој ситуацији у Српској, Стевандић је навео да су Одбор за здравство Уједињене Српске и сви стручњаци изразили велику забринутост због брзог ширења вируса корона.

Стевандић је навео да ова фаза може бити много гора од априлско-мајске када је вирус корона односио највећи број живота, зато што је већи број заражених, зараза се брже шири и велики је број асимптоматских случајева.

- Сада је најпотребнија свијест појединца - нагласио је Стевандић и поновио да вирус није прошао, те да свако може да оболи и да умре.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић рекао је да је Уједињена Српска упутила пријаву за овјеру кандидатуре на локалним изборима Централој изборној комисији /ЦИЛ/ у задатом року и без недостатака.

Станић је рекао и да су спремни спремни за локалне изборе, те да се залаже да се они одрже што прије, на демократски и законит начин.

- Надамо се да ће доћи до јединственог договора о заједничком кандидату у Сребреници, те о јединственој листи у Мостару упркос неслагањима партија из Српске, јер постоје већ најаве да ће бити још један кандидат у Сребреници - рекао је Станић.

Он је поновио и да Уједињена Српска сматра да је актуелни састав ЦИК-а изабран на нелегитиман начин, те да се прибојавају да може доћи до манипулација у вези са бирачким списковима, поготово у случају Сребренице и Мостара.