latinica  ћирилица
13/07/2020 |  09:35 | Аутор: РТС

Хитан састанак тениских челника, америчка турнеја под знаком питања

Наставак тениске сезоне и америчка турнеја која би требало да почне 14. августа под знаком је питања и постоји шанса да буде одложена, због чега су челници свјетског тениса заказали хитан састанак, пише шпанска "Марка".
Тенис - Фото: РТРС
ТенисФото: РТРС

Један од најпопуларнијих шпанских листова сазнаје да ће водећи људи Тениске асоцијације професионалаца и сами играчи у понедјељак одржати састанак преко апликације "Зум".

Због лоше ситуације на америчком континенту и чињенице да и послије неколико мјесеци епидемија вируса корона не јењава, штавише се и погоршава, све су гласнији наводи да тениска сезона неће бити настављена.

Нови распоред турнира на АТП туру

Први турнир, према новом календару АТП-а, требало би да почне 14. августа у Вашингтону, послије чега су на програму мастерс у Синсинатију и Ју-Ес опен.

- Челници АТП-а желе да разјасне све недоумице које професионални играчи имају у вези са календаром, путем у Сједињене Америчке Државе, 'мехуром' у Њујорку, као и могућем карантину по повратку у Европу средином септембра, како би наступали на местерсима у Мадриду и Риму, односно Ролан Гаросу - истиче Марка.

Због промjене бодовања током трајања пандемије, "многи играчи су знајучи да неће изгубити рангирне бодове до сљедеће сезоне, одлучили да се фокусирају на европске турнире и не наступе у Вашингтону и њујоршким турнирима, колико год један од њих био Ју-Ес опен".

Без обзира што су у "великој јабуци" забрањена сва окупљања до краја септембра, градоначелник Бил де Бласио је потврдио да ће гренд слем у тој држави ипак бити игран пред празним трибинама (од 31. августа до 13. септембра). На дан финала Ју-Ес опена у "магичној коцки" почиње турнир у престоници Шпаније, па ће најбољи тенисери морати да бирају између Европе и Америке.