latinica  ћирилица
13/07/2020 |  10:30 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Обиљежен Дан Требињске бригаде ВРС (ФОТО)

Служењем парастоса, полагањем вијенаца на Споменик браниоцима Требиња, у овом граду обиљежен је Дан Требињске бригаде Војске Републике Српске.

Обиљежавању 28 година од фирмирања ове јединице, присуствовали су саборци, чланови борачких удружења, представници институција Града.

Предсједник Борачке организације Требиње Дејан Бодирога рекао је да је ове године тај важан дан за Требиње обиљежен скромно и у складу са свим препорученим мјерама заштите од вируса корона.

Припадник Требињске бригаде Србо Шкеро навео је да су се данас окупили и присјетили страдалих сабораца и пријатеља.

- Ништа не смије отићи у заборав и зато се окупимо сваке године. А, ово тренутно вријеме нам није дозволило да данашњи дан обиљежимо свечаније - рекао је Шкеро.

Један од команданата Требињске бригаде Светозар Аћимовић истакао је да данашњи дан представља много за њега и остале борце.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић поручио је да је ово велики дан за град, али и да се жртве храбрих Требињаца треба сјећати сваког дана.

Ћурић је нагласио да је требињска Градска управа међу ријеткима у Српској покренула више програма подршке борачкој популацији.

- И поред тешке економске ситуације чији је узрок пандемија вируса корона, град Требиње ће и ове године спровести програме подршке незапосленим демобилисаним борцима, супругама умрлих бораца и мајкама погинулих бораца, чије ће стамбене јединице бити саниране - рекао је Ћурић.

Обиљежен Дан Требињске бригаде ВРС (Фото: РТРС)

У одбрамбено отаџбинском рату, у одбрани светиња и српских огњишта, животе је дало 276 припадника Требињске бригаде.