latinica  ћирилица
13/07/2020 |  14:11 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Касиповић са представницима Синдиката правосуђа Републике Српске

Mинистар правде у Влади Републике Српске Aнтон Касиповић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Синдиката правосуђа Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На састанку је разговарано о анализи стања у правосудним институцијама у Републици Српској поводом новог вируса корона (COVID-19), као и побољшању материјалног статуса запослених у правосудним институцијама.

Касиповић је изразио задовољство мјерама које су предузете у казнено-поправним установама у Републици Српској, а које се односе на спречавање и сузбијање новог вируса корона (COVID-19), нагласивши да у овим установама, до данас, нема заражених лица која се налазе на издржавању казне затвора.

На састанку је било је ријечи и о потреби измјена закона којима се прописује радно-правни статус за запослене у казнено-поправним установама у Републици Српској као и Судској полицији Републике Српске, те о набавци опреме за припаднике казнено-поправних установа.

Представници синдиката и ресорног Министарства су изразили задовољство досадашњом сарадњом, као и потребу да се она и даље настави, како би се ријешила сва питања која се односе на бољи положај запослених у институцијама правосуђа.