latinica  ћирилица
13/07/2020 |  20:04 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Хоспитализовано 85 пацијената, позитивно 29 здравствених радника

У црногорским болницама хоспитализовано је 85 пацијената који су позитивни на нови вирус корона, од којих 30 у Клиничком центру Црне Горе, рекао је помоћник директора Клиничког центра Немања Радојевић.
Вирус корона (Фото: Sputnјik) -
Вирус корона (Фото: Sputnјik)

Радојевић је на конференцији за новинаре Националног координационог тијела за заразне болести рекао да су пацијенти који су хоспитализовани у Клиничком центру стабилног здравственог стања, наводећи да се 15 налази на Инфективној клиници, 14 у полуинтензивној јединици и један пацијент је на Интензивној њези.

Он је додао да је у Општој болници у Бару хоспитализовано 11 пацијента и сви су стабилно, а у Беранама 31, од којих су три пацијента животно угрожена, али нису на респиратору.

Према његовим ријечима, у Никшићу је хоспитализовано 13 пацијената и сви су стабилно.

Он је рекао да је на вирус корона позитивно 29 здравствених радника, од којих девет љекара, 18 медицинских техничара и два немедицинска радника.

Радојевић је додао да су у самоизолацији 144 здравствена радника.

Радојевић је рекао да је Инфективно одјељење Опште болнице у Пљевљима тренутно затворено због самоизолације комплетног особља и да су сви пацијенти са тог одјељења премјештени у Специјалну болницу у Брезовику у Никшићу, они лакшег здравственог стања, а они тежег у никшићку Општу болницу.

Он је прецизирао да је тренутна стопа хоспитализације у односу на број обољелих око осам одсто и навео да је попуњено 17 одсто тренутно расположивих кревета опредијељених за ковид пацијенте.

- У случају потребе, а надамо се да неће уколико грађани буду поштовали препоруке, у функцију може бити стављено још око 200 кревета у болничким капацитетима и 400 кревета у привременим болницама - додао је Радојевић.