latinica  ћирилица
14/07/2020 |  18:55 ⇒ 19:12 | Аутор: Независне

Изложба фото-пејзажа Душана Вуковића у Требињу

Четврта самостална изложба фотографија Душана Вуковића, члана Фото-кино клуба Требиње, који тренутно у Асоцијацији фотографа БиХ има звање фотографа прве класе и кандидат је за мајстора фотографије, отворена је у требињском Културном центру.
Изложба фото-пејзажа Душана Вуковића у Требињу - Фото: nezavisne novine
Изложба фото-пејзажа Душана Вуковића у ТребињуФото: nezavisne novine

Славенко Вукасовић, предсједник Фото-кино клуба Требиње, отварајући ову изложбу подсјетио је да је ово Вуковићева друга изложба у граду на Требишњици и на којој су, за разлику од његове омиљене црно-бијеле технике, приказане углавном фотографије у боји.

- Ријеч је углавном о пејзажима, што су типични мотиви за Душана, који је један од наших најбољих чланова, добитник великог броја домаћих и међународних награда на изложбама фотографије - истакао је Вукасовић.

Аутор је објаснио да је његова прва требињска изложба садржавала 29 црно-бијелих фотографија и једну у боји, а да се, због неке умјетничке равнотеже, одлучио да овога пута однос буде реципрочан, 29 колор фотографија и једна црно-бијела.

Вуковић каже, да међу бројним фотографијама које је урадио, нема омиљену и да су му све подједнако драге, као и да му је најдражи мотив пејзаж.